Kosten bitumen dak vervangen per m2

info@klusbedrijfdoll.nl

Wat zijn de kosten voor een bitumen dak vervangen per m2?

  • daklekkage opsporen

    Kosten bitumen dak vervangen per m2

    daklekkage opsporen

    Knop

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen, ook wel bekend als dakleer is een flexibel materiaal dat wordt gewonnen uit ruwe olie. Het wordt al decennialang gebruikt als dakafdichting voor met name platte daken. Bitumen wordt vaak gemodificeerd met polymeren, zoals SBS (Styreen Butadieen Styreen) of APP (Atactisch Polypropyleen), om de flexibiliteit, weerstand tegen uv-stralen en duurzaamheid te verbeteren. Als dakbedekking is bitumen sterk, goed hitte en uv-bestendig en zorgt het (mits goed gelegd) voor een hoge waterdichtheid van het dak.


  • Meer specifiek bestaan er twee soorten bitumen die gebruikt worden voor dakafdichting: SBS-bitumen en APP-bitumen. SBS-bitumen is elastisch en flexibel, wat het goed bestand maakt tegen temperatuurschommelingen. APP-bitumen heeft deze eigenschappen ook, maar heeft daarnaast een hogere UV-bestendigheid.

 

Bitumen dakbedekking laten vervangen? Vraag ons op een richtprijs of om een maatwerkofferte n.a.v. een schouw voor de kosten van een bitumen dak vervangen per m2.


Gratis Dakinspectie

Wanneer en waarvoor wordt bitumen dakbedekking gebruikt?

Bitumen dakbedekking wordt voornamelijk gebruikt voor platte daken, maar kan ook worden toegepast op licht hellende daken. Het wordt vaak gekozen voor garages, uitbouwen, schuren, maar ook voor woningen en bedrijfspanden met een plat dak.


Gratis Dakinspectie
Kosten bitumen dak vervangen per m2

Wat te doen bij schade aan dat met een bitumen dakafdichting?

Kleine schades aan een bitumen dak, zijn in de regel snel en eenvoudig te repareren. We gebruiken hiervoor een pasta, kit of bitumen stroken. Ziet u kringen of verkleuringen bij bijvoorbeeld een dakraam, een lichtkoepel of op het plafond onder een bitumen dak? Stel de hulp van een erkende dakdekker dan niet uit

.

Zijn er ernstige problemen, is er spoed vereist voor de dakreparatie of is erg ernstig achterstallig onderhoud aan een plat dak met bitumen? Dan zijn de kosten voor een bitumen dak vervangen per m2 aanzienlijk hoger.


Gratis Dakinspectie

Wat kost het om een bitumen dak te vervangen per m² bij Klusbedrijf Doll?

De kosten voor het vervangen van een bitumen dak tussen bij ons tussen de €30,- en €50,- per m². Deze prijs is inclusief arbeidskosten, materiaal en eventuele afvoerkosten. De exacte kosten hangen af van verschillende factoren, waaronder het type bitumen, de dikte en kwaliteit, de toegankelijkheid van het dak en eventueel meerwerk zoals bijkomend schilderwerk van bijvoorbeeld de dakrand. Tenslotte is dat het voordeel van kiezen voor Klusbedrijf Doll als uw dakdekker: we doen meer dan alleen dakwerken.


Gratis Dakinspectie

Verlaag de kosten voor een bitumen dak vervangen per m2: start met onze gratis 

Voordat het vervanging begint, is het nodig om de staat van het dak, de dakconstructie en de schade goed in kaart te brengen. Tijdens een gratis dakinspectie wordt het dak en de bestaande dakafdichting goed door geïnspecteerd. Aansluitend ontvangt u van ons een offerte met daarin gespecificeerd de kosten voor uw bitumen dak vervangen per m2. De offerteprijzen zijn bindend. We vallen u en uw portemonnee niet lastig met nacalculaties of andere ‘verrassingen’.


U kunt onze gratis dakinspectie via deze website aanvragen.


Offerte aanvragen
  • Kosten bitumen dak vervangen per m2

    daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    Knop

Het vervangen van bitumen dakbedekking stap-voor-stap

Gaat u akkoord met onze offerte en de vermelde kosten bitumen dak vervanging per m2? Afhankelijk van de grootte van het dak wordt het werk volgens de planning door ons uitgevoerd. Het werk start met het verwijderen van de dakbedekking. De oude laag wordt verwijderd, en eventuele beschadigde delen van het dak worden gerepareerd. We doen dit met zo min mogelijk overlast en uiteraard wordt al het materiaal netjes door ons afgevoerd volgens de wettelijke regels.


Het dak wordt schoongemaakt en behandel met een primer, voor een goede hechting van de nieuwe bitumenlaag. Vervolgens worden de rollen van de nieuwe laag bitumen uitgerold en bevestigd met behulp van een brander. Afhankelijk van de eisen die aan de dakafdichting en het gebouw gesteld worden, wordt een dubbele laag aangebracht. Als laatste worden eventuele toplagen, zoals een grindlaag of beschermende coating, aangebracht die de levensduur van het dak verlengen.


Gratis Dakinspectie

Dakreparaties bitumen daken door Klusbedrijf Doll

Reparaties aan een bitumen dak uitstellen, leidt op den duur tot grootschalige dakrenovatie. U kunt dit voorzijn door de conditie van het dak goed in de gaten te houden. Dit kan via onze gratis dakinspectie. Is het voor kleine dakreparaties te laat?


Bij Klusbedrijf Doll liggen de kosten voor het vervangen van een bitumen dak tussen de €30,- en €50,- per m². Neem voor meer informatie of een maatwerk offerte contract met ons op.


Offerte aanvragen
  • Kosten bitumen dak vervangen

    daklekkage opsporen

    daklekkage opsporen

    Knop

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Kosten bitumen dak vervangen per m2
door Rini Petersen 02 sep, 2024
Wat zijn de kosten voor een bitumen dak vervangen per m2? Wij vervangen bitumen dakbedekking voor een totaal m2-prijs die ligt tussen de €30,- / €50,-. Vraag onze gratis dakinspectie en onze gespecificeerde en maatwerk offerte dakreparatie of dakrenovatie bitumen daken aan.

Boek vandaag nog een dienst

Share by: